Vår ridskoleverksamhet

Till oss är ALLA välkomna, du som vill lära dig rida och du som vill utveckla din ridning eller du som "bara" vill motionera till häst!
Vi har grupper för ryttare i alla åldrar, från fyra år och uppåt!
Kanske red du som yngre och har tänkt på att ta upp ridning igen? Kanske har du en son eller dotter som vill bli en ny Malin Baryard eller Peder Fredriksson? Kanske blev det aldrig att du red som liten? Oavsett, tveka inte att kontakta oss! Umgänge med hästar är gott för både kropp och knopp!

Höstterminen startar vecka 32! Är du sugen på att börja rida? Tveka inte att höra av dig till oss!

Vi erbjuder:

Grupplektion

Du har plats i en grupp som rider samma dag och tid en gång i veckan. Vår- och hösttermin.
Max 7/grupp. Varierad ridning och hästkunskap efter en plan som leder dig framåt i din utveckling.

Privatlektion

När man vill trimma lite extra! Boka en egen tid, eller ihop med kompisen, och träna på vad just du/ni behöver!

Klippkort

För dig som inte kan ha en fast tid varje vecka.
Du anmäler när du vill vara med. Fem pass/kort.
Onsdagar kl. 20.00

Hästis'

För de yngsta! Från fyra år. Här får man både lära sig att ta hand om hästen och att rida.
Mer om hästis !

Trimpass

Trimma extra i dressyr eller hoppning! Olika teman. Anmälan via lista på stallets anslagstavla.
Max 6 ekipage/tillfälle. Måndagar kl. 20.00

Ridläger

Under skollov anordnas olika typer av läger och aktiviteter!

Medlemskap

Du måste vara medlem i föreningen för att rida hos oss. Här kan du läsa mer om ditt medlemskap och  BLI MEDLEM >>
Föreningen är ansluten till Svenska Ridsportförbundet vilket borgar för en kvalitetsäkrad verksamhet.

Utrustning

• Ridhjälm - ska bäras av alla vid ridning. Hjälmen ska passa exakt och vara godkänd med CE-märkning. Byt hjälm om den utsatts för hårda slag. Köp inte en begagnad hjälm, den kan ha varit med om stötar och skyddar då inte lika bra.
  • Skyddsväst - bör bäras av alla ryttare under 18 år. Skyddsvästen ska vara CE-märkt (EN 13158), och i rätt storlek. Köp aldrig en väst att växa i, den ger inte rätt skydd och kan göra mer skada än nytta.
  • Använd ridstövlar eller ridskor med klack. Ridstövlar ger bäst skydd för både fötter och ben. Ridskon ska ha klack för att hindra foten att glida framåt i stigbygeln och riskera att fastna.
- Det finns hjälmar och västar att låna i stallet !

Att tänka på

• Ta aldrig på eller av dig kläder när du rider. Hästen kan bli skrämd och du själv kan tappa balansen.
  • Sätt upp långt hår, både när du rider och är i stallet, det finns risk att du fastnar.
  • Använd inte mobiltelefon när du rider.
  • Tugga aldrig tuggummi när du rider eller är med din häst på annat sätt. Det finns risk att du sätter i halsen.
  • Örhängen och/eller ringar skall du inte ha när du rider, de kan utgöra en olycksrisk.
  • Använd inte halsduk eller tröja/jacka med huva. Kan fastna.

Hjälp till som ledare!

När vi startar upp nybörjargrupper behövs det ledare den första perioden. Detta behöver vi hjälp med och som tack får den som hjälper till en gratis ridlektion efter fem gånger!
Skriv upp dig på anslagstavlan i stallet när du kan och börja samla stämplar !!! TACK på förhand !

Våra lektionshästar:

Men ingen ridskola utan hästar! Här kan du se och läsa mer om våra fina fyrbenta vänner!
Lektionshästar på BRK !