Bengtsfors Ridklubb


Bildades:  18 maj 1979
Namnet var då:   Markernas Rid & Körklubb
Fanns både ridning och en körgrupp.

Stallet bestod från början av ”lilla-stallet” med några spiltor.
Senare började man röja till ”stora-stallet”. Tidigare hade detta varit ett hönshus och där fanns till och med stora råttor.
En paddock var enda möjligheten att rida i både när det regnade och snöade. Så småningom införskaffades ett uppblåsbart stort tält. Det var en dröm då att slippa rida ute.
 Bild: Så här såg ”gamla” stallet ut. Man fick vintertid gräva fram vägar till både att hämta strö och tömma tunga gödsel-kärror.

12 juni 1988 invigde vi vårt nybyggda ridhus. Detta efter en hel del stridigheter med olika politiker i kommunen, som inte var helt eniga med oss ridtokiga.

15 april 1989 beslöt man byta namn till Bengtsfors Ridklubb.

Vårt nya stall invigdes år 2014 av ridklubbens gamla trotjänare hästen Paulo. Tack vare pengar från Arvsfonden och en generös uppbackning från Bengtsfors kommun kan vi skryta med ett av de stiligaste stallen i Sverige.

Under alla år som klubben existerat har det varit kämpigt och en hel del motgångar. Vi råkade ut för inbrott år 1992 och år 1997, då de stal nästan alla våra sadlar. Smittsamma sjukdomar på hästarna och ekonomiska kriser har förekommit. Trots det har ridklubben idag en väl fungerande verksamhet mycket tack vare alla som ställer upp med ideella krafter.

Bilder: Hopptävling på 80-talet och invigning av Ridklubben, maj 1980.

/Lisbeth Johansson